Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ηλεκτρονικές δηλώσεις σχεδόν για όλους/ες...


 Η φορολογική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά από κάθε υπόχρεο που ασκεί επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και από κάθε άλλο υπόχρεο του οποίου η δήλωση υποβάλλεται από εξουσιοδοτημένο λογιστή.
Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά υποβάλλεται η δήλωση από φορολογούμενους με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κ.λπ., όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός και αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.
Η απόκτηση Κωδικών πρόσβασης & κλειδαρίθμου απαιτεί την παρακάτω διαδικασία :
1. Αίτηση στο
για την απόκτηση των αρχικών κωδικών.

2.Επίσκεψη του φορολογούμενου στο Τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. της κατοικίας ή της επαγγελματικής έδρας του, για τη λήψη του κλειδαρίθμου.

3.Ενεργοποίηση του λογαριασμού με τη χρήση του κλειδαρίθμου στο https://www1.gsis.gr/registration/registration-flow.htm?_flowExecutionKey=_cBDEF282C-A515-FC1F-9EBA-3ED775B5216E_kC216954A-55EA-87F5-4715-E4F680C6F68D

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Σ. δημιούργησε (την περίοδο 20-23 Απριλίου) για τους νέους υπόχρεους, κωδικούς TAXISnet με αυτοματοποιημένο τρόπο και θα αποστείλει συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί στη Δ.Ο.Υ. , στην οποία αναγράφονται το username, ο κωδικός, ο κλειδάριθμος και οι οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού μέσω internet χωρίς να απαιτηθεί επίσκεψη την Δ.Ο.Υ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου